هیئت آنلاین ، هیئتی در گستره جهان

هیئت آنلاین

 
 
 
 

نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال

logo-samandehi

حدیث روز

در محضر خدا
امام جواد علیه السلام :
إعلَم أنَّكَ لَن تَخلُوَ مِن عَينِ اللّه‏ِ فَانظُر كَيفَ تَكونُ؛
بدان كه از ديده خدا پنهان نيستى، پس بنگر كه چگونه‏ اى.
گزیده تحف العقول، ح2

سایت دوستان


شمارنده

آمار بازدید سایت
امروز : 574
دیروز : 979
ماه : 3948
ماه قبل : 5510
سال : 37016
سال قبل : 74113
کل : 1054231


اطلاعات سايت
مطالب : 156
  نظرات : 17

كاربران سایت
اعضا :2
  كاربران آنلاين : 1

 
 
 
 

سامانه ی رایگان ارسال پیامک پیام رسان

 
 
 
 

هیئت آنلاین هیئتی در گستره جهان

ب. بیان اوصافِ جامعه و مسلمانان بعد از پیامبر (ص)


نویسنده: مدیر سایت | تاریخ: 28 فروردين 1392 | نظرات (0) | مشاهده : 3328


از بیانات فاطمه(س) به خوبی آشکار می شد که ایشان شناختِ صحیحی از حوادثِ پس از رحلت پیامبر(ص) و عواملی که به کنار زدن علی(ع) انجامید، دارند. این حوادث چنین می باشند:

1- ظهورِ نقاق و دورویی

وقتی که خدا برای پیامبرش، خانه انبیا و منزلگاه اصفیا را برگزید، خار و خاشاکِ نفاق که در دل ها بود، آشکار شد. (خطبه فدکیه به نقل از منابع پیش گفته)

2- آسیب دیدنِ دین و از راه به در شدن مسلمانان

و لباسِ دین پوسیده شد و گمراهانِ ساکت، زبان گشودند، فرومایگان با قدر و منزلت شدند و اهلِ باطل به صدا در آمدند و در  خانه ها و قلمرو شما به تکاپو پرداختند و شیطان، سرِ خویش را از مخفیگاهِ خود بیرون آورد و شما را به سوی خود فرا خواند و شما را به دعوتِ خود پذیرا یافت، و برای اینکه فریب او را بخورید آماده اید. خواست که قیام نمایید، دید که شما راحت و سبُک این کار را می کنید. شما را به هیجان در آورد، دید که در راهِ او چه خشمناک می باشید، پس بر شترانِ دیگر داغ و نشانه زدید و بر آبی وارد شدید که سهمِ شما نبود. در حالی که از عَهد و قرار چیزی نگذشته بود، این شتاب زدگـی ها انجام گـرفت. هنوز زمانی از رحلت پیامبر

نگذشته بود و جراحتِ درونیِ ما در فراق رسول اکرم(ص) التیام نپذیرفته بود و هنوز به قبر سپرده نشده بود؛ برای عمل خود بهانه آوردید که از فتنه می ترسیدیم، «ولی به راستی که در فتنه افتادند و راستی که جهنم محیط بر کافران است.»(سوره توبه، آیه 9)  (خطبه فدکیه به نقل از منابع پیش گفته)

3- انتقاد شدید نسبت به روحیات مسلمانان

هنگامی که فاطمه(س) بیمار شدند (همان بیماری که مُنجر به شهادت آن حضرت شد)، عده ای از زنانِ مهاجر و انصار به عیادت ایشان آمدند. حضرت در جوایِ آنها که پرسیده بودند: بیماری بر تو چگونه است، بعد از حمد و ثنای الهی و درود بر پیامبر(ص) می فرماید: در شرایطی صبح کردم که از دنیای شما متنـفرم و از مردانتان غضبناکم، پس از آنکه آنان را امتحان کردم، به دور افکندم. چه زشت است کُندی شمشیرها و سُستی و بازی آنها پس از جدّیتشان و تَرک خوردن نیزه و پیدا شدن افکار نیرنگ آمیز و لغزش و هواهای نفسانی. «چه عملِ زشت و ذخیره ی بـدی بـرای خـود اندوختند و گرفتارِ غَضب الـهی و

عذابِ بی پایان شدند.» (سوره ی مائده، آیه ی 80) بدون شک، طناب و ریسمانِ این مسئولیت در گردنشان خواهد بود و سنگینی و مسئولیت آن را به دوش آنان انداختم و ننگ و عار را بر آنها ریختم. پس بینی آنها بریده و زخم خورده، و دور از رحمت خدا باشند.

(خطبه فدکیه به نقل از منابع پیش گفته)



 
 
 
 
سه شنبه 28 فروردين 1403